Visa betaalt bijna vijf miljard euro voor Plaid

Dit artikel delen:

Visa, de uitgever van de gelijknamige kredietkaarten, gaat de Amerikaanse fintech-startup Plaid overnemen voor een krappe 4,8 miljard euro. Het bedrijf connecteert betaalapps als Venmo en Square Cash met de bankrekeningen van gebruikers.

Plaid werd acht jaar geleden opgericht in San Francisco en is actief in de VS, het VK, Spanje, Frankrijk en Ierland. De omzet van het bedrijf tikte vorig jaar af op 90 à 180 miljoen euro, weet het Amerikaanse magazine Forbes, maar die omzet is niet de reden dat Visa het bedrijf wil inlijven. Wel omdat Plaid al samenwerkt met de grootste en belangrijkste betaal-apps in Amerika, waaronder Venmo, Square Cash, Chime, Acorns, Robinhood en Coinbase. Met de acquisitie kan Visa aan dat soort bedrijven bijkomende diensten verkopen. Bovendien is het voor een bedrijf als Visa, dat al over een wereldwijd netwerk beschikt, veel eenvoudiger om de technologie van Plaid over andere landen uit te rollen.

Visa verwacht de overname binnen drie tot zes maanden af te ronden. Plaid-ceo Zach Perret (32) blijft het bedrijf leiden.

Mastercard, Visa’s grote concurrent, legde in augustus vorig jaar 2,9 miljard euro neer voor de Deense betalingsdienstenverlener Nets.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-14T11:12:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.