Risolto haalt een miljoen euro op

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

De Gentse fintech-startup Risolto haalt een miljoen euro op voor de verdere ontwikkeling van zijn facturatie- en kredietbeheerplatform. Het geld komt van een groep business angels.

Risolto bood tot op heden voornamelijk kredietbeheerdiensten aan. Die opgedane kennis en ervaring bundelt de startup nu in een ai-oplossing waarmee organisaties hun facturen zelf beter, sneller en slimmer kunnen opvolgen.

‘We zijn gestart met de ontwikkeling van het platform omdat we vaststelden dat het facturatie- en invorderingsproces binnen veel organisaties nog steeds erg versnipperd is’, zegt Joannes Verbeke, co-founder en managing director bij Risolto. ‘Er wordt niet alleen gewerkt met verschillende tools. De opvolging zit ook verspreid bij verschillende afdelingen en externe partners. Daardoor gaat er waardevolle informatie verloren en kan er niet persoonlijk, efficiënt en klantvriendelijk gewerkt worden. Risolto is uniek omdat we  een klantgerichte totaaloplossing aanbieden: vanaf het verzenden van de factuur met kanaaloptimalisatie, over gebruiksgemak bij de betaling, tot en met het nemen van gerechtelijke stappen.’

Door gepersonaliseerde communicatie en optimaal gebruiksgemak gaan klanten vlotter betalen. Risolto verzendt facturen via hun geprefereerde communicatiekanaal met veel gebruiksgemak en alle elektronische facturatievormen. E-facturatie is immers de eerste en noodzakelijke stap om het kredietbeheerproces datagedreven uit te voeren.

Via snelle betaallinks in e-mails, sms’en, web apps en mobiele apps wil Risolto het debiteuren gemakkelijker maken de facturen tijdig en correct te betalen. Voor eindklanten die het financieel moeilijk hebben, biedt het platform de mogelijkheid om betaalplannen op te maken en op te volgen. Voor creditmanagers maakt het ai-gedreven platform het gemakkelijker om het overzicht te bewaren en prioritaire noden te detecteren. Leiden alle inspanningen niet tot betaling, dan is een dossier gemakkelijk door te sturen voor een externe minnelijke fase. Het platform integreert met dat van externe partners zodat het meteen iets laat weten als een er betaling werd gedaan bij de gerechtsdeurwaarder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-31T09:47:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.