IbanFirst opent onderzoekscentrum in Tunesië

Dit artikel delen:
Onderzoek

IbanFirst, de van oorsprong Frans-Belgische fintechspecialist die internationale betalingsfaciliteiten biedt, heeft Tunesië gekozen als de thuisbasis van zijn nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. De nieuwe faciliteit is het derde r&d-centrum van het bedrijf, na Parijs en Dijon.

De keuze voor Tunesië heeft veel te maken met de grote pool van technologiespecialisten en ingenieurs in het land en de aanwezigheid van goede universiteiten, zegt IbanFirst. Het bedrijf is van plan tegen eind dit jaar in totaal twintig nieuwe medewerkers in Tunesië aan te werven voor productontwikkeling, interface design, technisch ontwerp, technologie en kwaliteitsgarantie. 

‘Onze beslissing om een ​​r&d-centrum in Tunesië te vestigen, maakt deel uit van onze wereldwijde strategie om een ​​team van hoogopgeleide en gespecialiseerde technologie-ingenieurs op te bouwen’, zegt Oualid Abderrazek, chief product officer bij IbanFirst. ‘Tunesië’s erfgoed als wereldleider in technische vaardigheden gecombineerd met zijn geografische, culturele en taalkundige overeenkomsten met Frankrijk en België, maken het een goede beslissing om het nieuwe kantoor te openen in deze bloeiende technologiescène.’

Ook het feit dat Tunesië dezelfde tijdzone heeft, was ook een doorslaggevend element bij deze keuze van locatie, klinkt het. Op die manier loopt de samenwerking tussen de teams in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Tunesië soepel en efficiënt.

IbanFirst werd opgericht in 2013 en heeft zijn hoofdkantoor in Brussel. Het bedient nu naar eigen zeggen meer dan vierduizend klanten en biedt goedkope internationale betalingsfaciliteiten aan voor bedrijven. In totaal haalde het al zo’n 43 miljoen aan investeringskapitaal op, onder meer de Franse serie-ondernemer Xavier Niel was een vroege investeerder. In juni van dit jaar werd nog 21 miljoen opgehaald bij een reeks kapitaalfondsen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-27T12:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.