Belgische fintech Ponto in zee met Zapier

Dit artikel delen:

Het Belgische fintechplatform Ponto gaat zijn software koppelen aan dat van het Amerikaanse Zapier. Gebruikers van Ponto kunnen zo hun bankrekeningen bij ruim 150 Europese banken koppelen met ruim tweeduizend software-as-a-servicetoepassingen aangesloten bij Zapier.

Met Ponto kunnen bedrijven van elke omvang bankgegevens via api's (application programming interface) toevoegen aan hun financiële en bedrijfsbeheersoftware.  Op die manier zijn bankrekeningen automatisch te delen met applicaties als Odoo, Teamleader, Zenfactuur en Moneybird of zijn betalingen vanuit deze software te initiëren.

Met de integratie met Zapier wordt het aantal koppelingen stevig uitgebreid. Het is bijvoorbeeld mogelijk een email te versturen als er nieuwe transacties worden gedetecteerd in Ponto, nieuwe transacties automatisch op te nemen in een Excel-sheet of om een sms te sturen wanneer er nieuwe transacties zijn. Ook bijvoorbeeld de invoer van transacties in een programma als Zoho Analytics wordt mogelijk.

‘We hebben Ponto gebouwd om zulke bedrijfsprocessen te gaan automatiseren’, zegt Marc Lainez van Isabel Group, het bedrijf dat Ponto commercialiseert. ‘We wilden bedrijven de mogelijkheid geven hun toepassingen toegang te geven tot bankrekeningen. Dat is precies wat Ponto doet: je koppelt je bankrekening aan de software waarmee je al vertrouwd bent.’

Lainez onderstreept dat Ponto-klanten op elk moment hun toestemmingen kunnen beheren, intrekken en een sterke authenticatie kunnen activeren wanneer dat nodig is.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-12T09:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.