Payconiq en POM digitaliseren schoolfactuur

Dit artikel delen:
POM

De Antwerpse betaalverwerker POM en de Belgische app Payconiq gaan samen de betaling van schoolfacturen in Vlaanderen vereenvoudigen. Dankzij een qr-betaalcode of betaalknop op de factuur is het niet langer nodig betaalgegevens over te nemen. Ouders betalen in een handomdraai met de Payconiq-app.

Scholen kunnen voortaan via POM een qr-betaalcode toevoegen aan hun papieren facturen of een betaalknop aan facturen die ze digitaal versturen. POM werkt hiervoor samen met schoolsoftwarepakketten zoals Broekx, Count-e en InteGreat. Daarna is het voor de ouders enkel zaak om de betaling uit te voeren, door de code te scannen of op de knop te drukken.

Een bijkomend voordeel voor scholen die gebruikmaken van dit systeem is dat er minder tijd voorzien moet worden voor de opvolging van foutieve betalingen. De betaalgegevens van transacties via de qr-code of betaalknop zijn immers altijd correct. Alle betaaldata zijn vooraf ingevuld en zijn niet wijzigbaar: hierdoor worden menselijke fouten uitgesloten. Bovendien slinkt het aandeel laatbetalers waardoor er minder rappels verstuurd moeten worden. Scholen kunnen zo kosten en tijd besparen.

In Vlaanderen maken reeds meer dan 250 scholen gebruik van de POM-betaaloplossingen voor hun facturen. Deze worden nu aangevuld met Payconiq. Bij deze scholen betaalt gemiddeld 45 procent van de ouders via de qr-betaalcode of betaalknop op de factuur (met uitschieters tot 89 procent).

‘Schoolfacturen - en facturen in het algemeen - zijn voor heel wat ouders een bron van frustratie’, zegt Tom Totté van POM. ‘Het betaalproces is vaak omslachtig en neemt meer tijd in beslag dan ze zouden willen, zeker wanneer ze meerdere kinderen hebben. Ze zien op tegen het administratieve werk en daarom gebeurt het weleens dat ze een factuur uit het oog verliezen en te laat betalen - met alle gevolgen van dien voor de verzender van de factuur. Het komt er dus op neer om de betaaldrempel zo laag mogelijk te maken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-28T10:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.