EY neemt Belgische startup Valitax over

Dit artikel delen:
Subsidie

Het consultancybureau EY (het vroegere Ernst & Young) heeft Valitax uit Rumst overgenomen. Valitax ontwikkelt een cloudplatform voor bedrijven om hun btw-aangiften te vergemakkelijken.

Valitax zorgt voor automatische btw-berekeningen en valideert zelf belastingcodes. Het platform duidt ondernemers ook op risico’s en opportuniteiten die door de software wordt ontdekt. De tool werd ontwikkeld door Danny Vermeiren, die al jarenlang bezig is met software voor de automatisering van belastingaangiften.

Het gebruik van Valitax moet het risico op fouten aanzienlijk verminderen en voorkomt dat facturen moeten worden gecrediteerd en opnieuw gefactureerd als gevolg van onjuiste btw-tarieven. Dit resulteert in een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing voor de klant, zegt het bedrijf.

EY besloot Valitax over te nemen omdat het de eerste fiscale ‘engine’ is die werd ontworpen volgens de principes en het mechanisme van de btw. Dat moet leiden tot een transparante en snel te implementeren tool, die bovendien nauwkeurig is. De software is bovendien zo ontworpen dat hij zonder integratieproject is te implementeren.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-11T11:07:00.000Z Frederic Petitjean