Cake in zee met Leuvense Dataroots

Dit artikel delen:
bankapp fintech app banking

De fintech-applicatie Cake doet voortaan een beroep op de technologie van het Leuvense Dataroots. Daarmee wil de startup de data die het binnenkrijgt, verwerken en analyseren.

Cake is een soort financiële coach, waarbij gebruikers bankrekeningen aan de app kunnen koppelen. Alle ruw binnengekomen transacties worden overzichtelijk weergegeven en verrijkt met categorieën en inzichten rond de uitgaven. Gebruikers krijgen bij aangesloten handelaren automatisch kortingen of cashbacks toegekend alsook een deel van de opbrengsten van de applicatie. Dit alles moet realtime gebeuren en de gebruikte tools moeten kunnen schalen om steeds meer gebruikers te bedienen. 

Cake werkte initieel zelf een werkende oplossing uit. Deze werd achter een api geplaatst en Dataroots ontwikkelde de koppeling die de link vormt tussen deze api en de front-end. Deze component stuurt de binnenkomende transacties naar het Cake-model dat de ruwe data verwerkt en vervolgens naar de interface van de applicatie. Wanneer de gebruiker bijvoorbeeld een brood koopt met een bankkaart van een aangesloten rekening, verschijnt deze transactie meteen in de app. Ze krijgt de categorie ‘Food’ toegewezen en de gebruiker krijgt een overzicht van de wekelijkse of maandelijkse voedingsuitgaven en de volledige uitgavehistoriek bij die handelaar.

‘Hoewel onze eigen oplossing in essentie functioneel was, botsten we al snel op de limieten van de capaciteit’, zegt Jessica Ruelens van Cake. ‘Nadat het gebruikersaantal groeide en de hoeveelheid data toenam, crashte het systeem regelmatig. Dataroots bouwde een oplossing op maat met het Spark-framework dat een uitstekende schaalbaarheid garandeert bij dataverwerking. Hierbij wordt het model losgekoppeld van de technische implementatie waardoor het mogelijk wordt ontwikkelingen aan beide kanten onafhankelijk te laten evolueren.’

In eerste instantie werden een aantal workshops ingericht om de huidige technologie en de stand van zaken te analyseren. De lijnen werden samen uitgestippeld en machine learning engineer Nick Schouten van Dataroots werkte vanaf dat moment exclusief bij Cake. Daarnaast kon Cake rekenen op permanente ondersteuning van Dataroots. 

Cake-ceo Davy Kestens: ‘Op het vlak van data science zijn we goed in het ontwikkelen van onze modellen maar dit inpassen in het bredere businessgeheel is een andere metier. Gezien we met Cake lean and nimble willen blijven, vonden we een match bij Dataroots als externe partner.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-28T09:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.