Brusselse Keyrock haalt 4,3 miljoen euro op

Dit artikel delen:
Euro

De Brusselse fintech-startup Keyrock heeft 4,3 miljoen euro investeringskapitaal verzameld. De financieringsronde wordt geleid door het Six Fintech Ventures en MiddleGame Ventures en moet het bedrijf in staat stellen om zijn technologische en commerciële ontwikkeling verder te versnellen.

Keyrock was in eerste instantie actief in de markt van de digitale munten, maar richt nu ook zijn pijlen op gereguleerde digitale activa. Het ontwikkelt tools waarmee beurzen aandelen, obligaties en andere financiële instrumenten kunnen verhandelen als een soort digitale munt of token. De technologie erachter steunt op blockchain-databases waarin alle transacties veilig kunnen bijgehouden worden. Op die manier kunnen financiële markten meer liquide, efficiënter en goedkoper gemaakt worden, zegt het bedrijf.

Het zou dan bijvoorbeeld mogelijk worden om slechts delen van een aandeel te verkopen, in plaats van het complete aandeel in een keer, en dat quasi zonder tussenpersonen. Onder meer in Zwitserland is de beursinstantie SIX de oprichting van zo’n digitale beurs aan het onderzoeken. Nasdaq, Deutsche Börse en de Australische ASX lanceerden eveneens al hun eigen interne projecten.

Ook bij investeerders heeft het idee van het digitaliseren van activa ingang gevonden.

‘Cryptos en de digitale activa-industrie kent een groot potentieel’, zegt Andreas Iten van Six Fintech Venture. ‘Toch is het segment gefragmenteerd door het bestaan van vele verschillende digitale beurzen, digitale activa emittenten en het gebrek aan een uniforme, gereguleerde infrastructuur. Dat resulteert in ondermaatse liquiditeit en vormt een obstakel bij de adoptie van deze activa-klasse - met name voor institutionele spelers.’

Naast Six en Middlegame stappen ook de bestaande investeerders mee in deze nieuwe kapitaalronde. Twee jaar geleden kreeg Keyrock al een injectie van 900.000 euro bij Volta Ventures, Seeder Fund en TNN Patrimonium. Vorig jaar tankten die investeerders nog eens een miljoen euro bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-29T14:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.