Worldline bezegelt fusie met Ingenico

Dit artikel delen:
Partners handen

De van oorsprong Franse betaalprovider Worldline neemt zijn eveneens Franse branchegenoot Ingenico over. De overname, waar 7,8 miljard euro in rondging, werd begin dit jaar al aangekondigd, maar stootte op bezwaren van de Europese Commissie. Die zijn nu opgelost.

Worldline is de Europese leider op het gebied van betaaldiensten en, na de fusie, de op drie na grootste speler ter wereld. De afgesplitste dochter van Atos biedt een volledig scala aan betaaldiensten aan, van betaalautomaten tot en met transactieverwerking. Het bedrijf zette in 2019 meer dan vijf miljard euro om, heeft kantoren in meer dan vijftig landen, bedient 180.000 organisaties en telt zo’n 20.000 werknemers. Het is bovendien de grootste verwerker van e-commerce-betalingen in Europa.

De plannen voor de overname van Ingenico door Worldline dateren al van begin dit jaar, maar de Europese Commissie sprak toen zijn veto uit omdat deze marktverstorend zou zijn in België en Oostenrijk. Voor bedrijven en winkels in die twee landen is Ingenico immers een belangrijke concurrent van Worldline op het gebied van betaalterminals. Die activiteiten zullen in de twee landen dan ook afgesplitst worden na de fusie.

Worldline nam in 2018 zijn Zwitserse concurrent Six Payment Services over, toen voor ruim twee miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-04T10:58:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.