Worldline bezegelt fusie met Ingenico

Dit artikel delen:
Partners handen

De van oorsprong Franse betaalprovider Worldline neemt zijn eveneens Franse branchegenoot Ingenico over. De overname, waar 7,8 miljard euro in rondging, werd begin dit jaar al aangekondigd, maar stootte op bezwaren van de Europese Commissie. Die zijn nu opgelost.

Worldline is de Europese leider op het gebied van betaaldiensten en, na de fusie, de op drie na grootste speler ter wereld. De afgesplitste dochter van Atos biedt een volledig scala aan betaaldiensten aan, van betaalautomaten tot en met transactieverwerking. Het bedrijf zette in 2019 meer dan vijf miljard euro om, heeft kantoren in meer dan vijftig landen, bedient 180.000 organisaties en telt zo’n 20.000 werknemers. Het is bovendien de grootste verwerker van e-commerce-betalingen in Europa.

De plannen voor de overname van Ingenico door Worldline dateren al van begin dit jaar, maar de Europese Commissie sprak toen zijn veto uit omdat deze marktverstorend zou zijn in België en Oostenrijk. Voor bedrijven en winkels in die twee landen is Ingenico immers een belangrijke concurrent van Worldline op het gebied van betaalterminals. Die activiteiten zullen in de twee landen dan ook afgesplitst worden na de fusie.

Worldline nam in 2018 zijn Zwitserse concurrent Six Payment Services over, toen voor ruim twee miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-04T10:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.