Fintech Toco neemt Booqee over

Dit artikel delen:
Partners handen boks

De Belgische fintech-startup Toco neemt het eveneens Belgische Booqee over. Booqee is gespecialiseerd in docX-toepassingen voor accountants. Toco is een applicatie die ondernemers een platform biedt voor een overzicht van hun financiële situatie.

Toco werd eind 2018 opgericht uit een spin-off van The Glue (een fintech-onderneming van de bekende investeerders Jürgen Ingels en Stefan Dierckx). Ondernemers kunnen er hun financiële situatie op de voet door volgen het samenbrengen van verschillende bankrekeningen in één portaal. Daar zijn meteen ook alle documenten, facturen, transacties en gegevens over de boekhouding terug te vinden. Medio 2020 ontving het bedrijf als een van de eerste fintechs in België zonder link met een grootbank, de PSD2-vergunning van de Nationale Bank. Met die vergunning kan Toco rekeninginformatie ophalen en betaaloplossingen aanbieden.

Booqee werd eind 2017 opgericht en bouwde een platform om snel en eenvoudig data uit te wisselen tussen accountantskantoren en hun klanten. Het bedrijf helpt om het tijdrovende proces van dataverzameling zo snel en pijnloos mogelijk te maken en investeerde het laatste jaar sterk in een gebruiksvriendelijke interface en in connectiviteit met bestaande pakketten voor accountants. Booqee bedient vandaag klanten in België en de Verenigde Staten. 

‘Door deze strategische overname versnellen we de uitrol van onze product roadmap’, zegt Toco-ceo Philippe Kimpe. ‘De digitalisering van de administratie en digitale factuur zal zich de komende jaren doorzetten. Het samenbrengen van financiële administratie, e-payments en actiegerichte inzichten brengt veel toegevoegde waarde. Door de ondernemer en de boekhouder samen te bedienen spelen we hier nog sterker op in.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-14T09:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.