Unifiedpost doet drie overnames in een klap

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

De recente beurgang van Unifiedpost heeft het Belgische fintechbedrijf meteen op het overnamepad gezet. Het neemt de Belgische startups Akti en BanqUp over, maar ook zijn Zweedse sectorgenoot 21 Grams, zo schrijft De Tijd.

Het Kontische BanqUp ontwikkelt een platform waarmee banken en financiële bedrijven toegang krijgen tot de application programming interfaces (api's) van verschillende Europese banken. Op die manier kunnen ze dan hun eigen oplossingen en apps ontwikkelen. Het bedrijf heeft ook een kantoor in Polen. Het Gentse Akti is dan weer gespecialiseerd in cloudtools voor customer relationship management (crm), het beheer van stocks en digitaal factureren. Voor beide bedrijven samen betaalt Unifiedpost tien miljoen euro. 

Een veel grotere overname is die van het Zweedse 21 Grams waar Unifiedpost veertig miljoen voor op tafel legt. Voor Unifiedpost is 21 Grams een breekijzer om de Scandinavische markt te betreden. Het bedrijf biedt post- en logisitieke diensten aan, maar verwerkt ook uitgaande facturen voor grote bedrijven, ongeveer tachtig miljoen per jaar. In totaal draaien de Zweden een omzet van zowat 77 miljoen euro, evenveel als Unifiedpost zelf. De facturatie-activiteiten zijn goed voor bijna 22 miljoen euro, maar bieden wel veel hogere marges dan de postverwerking. 

Unifiedpost trok eind september naar de beurs en haalde er ruim 250 miljoen euro op. Na aftrek van kosten en het uitbetalen van vertrekkende aandeelhouders bleef er nog zo’n 160 miljoen euro over. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-23T10:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.