Belgische incubator mikt op fintech

Dit artikel delen:
Euro

Incubator Efounders uit Brussel gaat een nieuwe divisie oprichten om startups te begeleiden die zich met fintech willen bezighouden. Dat schrijft De Tijd. Op drie jaar tijd moeten er acht bedrijven ontstaan.

Logic Founders, zo heet de nieuwe startup-studio die Efounders samen met de Franse ondernemer Camille Tyan op poten zet. Tyan is de man achter de PayPlug, een bedrijf dat betalingen afhandelt en verkocht werd aan Natixis. Een aparte incubator die focust op fintechs is nodig omdat de sector specifieke kennis vereist rond bijvoorbeeld beveiliging, compliance en api’s. 

In eerste instantie zullen de startups binnen Logic Founders op de b2b-markt focussen. Een van hen ontwikkelt bijvoorbeeld een api voor het kasbeheer van bedrijven zodat die vanop een centrale plek alle rekeningen en financiële relaties kunnen beheren. In 2021 en 2022 moeten er telkens twee bedrijven opgestart worden, in 2023 vier.  

Efounders heeft ondertussen 27 bedrijven op de rails helpen zetten, met een gezamenlijke bedrijfswaarde van meer dan een miljard dollar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-28T10:18:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.