Aeco lanceert digitale belastingconsulent

Dit artikel delen:
oprichters legaltech startup

Arnout, Thomas en Ruben Aertgeerts

De Leuvense fintech-startup Aeco lanceert zijn Tax API. Het softwareplatform moet fiscale expertise eenvoudig maken en bovendien digitaal toegankelijk voor bedrijven via een saas-model.

Hun doel van Aeco is om fiscale en juridische expertise aan een zo breed mogelijk publiek te kunnen aanbieden, zonder daarvoor een dure expert nodig is. Dankzij de software kunnen bedrijven fiscale digitale toepassingen aanbieden aan hun klanten. Denk bijvoorbeeld aan een bank die via een app fiscale tips kan geven, of aan boekhouders die live fiscale inzichten willen aanbieden bij de cijfers van hun klanten. De startup werd opgericht door drie broers (burgerlijk ingenieur Arnout, advocaat Thomas en fysicus Ruben Aertgeerts) die hun ervaring in de technologische, fiscale en wetenschappelijke wereld bundelen in Aeco. 

Thomas Aertgeerts was in een vorig leven fiscaal advocaat voor bekende advocatenkantoren als Stibbe en Tiberghien en stelde vast dat bedrijven er niet in slagen om fiscale expertise efficiënt te digitaliseren. ‘Bedrijven kunnen nieuwe applicaties nu sneller ontwikkelen en moeten geen fiscale experts meer inhuren’, zegt hij. ‘Bovendien is de fiscale  expertise via het Aeco-platform altijd up-to-date. De Tax API is te zien als een digitaal wetboek.’

Vandaag biedt Aeco fiscale expertise rond loonoptimalisatie voor zelfstandigen aan. In de tweede helft van 2021 zal het bedrijf zijn softwarepakket uitbreiden met fiscale regelgeving voor werknemers en pensioenen. Dit jaar moeten de activiteiten verder opgeschaald worden. Daarvoor zullen gesprekken opgestart worden met strategische investeerders.

‘Bedoeling is om snel nog meer fiscale expertise toe te voegen en uit te breiden naar andere landen’, aldus Ruben Aertgeerts .

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-15T10:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.