Keyware ontslaat ceo Stéphane Vandervelde

Dit artikel delen:
Ontslag afscheid opstappen

De Belgische fintech Keyware heeft zijn ceo Stéphane Vandervelde de laan uitgestuurd. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Vandervelde kwam in het oog van de storm terecht na meldingen over verdachte financiële transacties.

De rel rond Vandervelde begon eind vorige maand. Bij controle van de boeken ontdekte de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) bepaalde geldstromen tussen Keyware en Big Friend NV, de managementvennootschap van Vandervelde. Het zou gaan over leningen voor een bedrag van bijna 1,3 miljoen euro die Vandervelde bij Keyware was aangegaan, meldt de krant De Tijd. Daarnaast waren er uitgaven die onvoldoende verantwoord werden, onder meer zitpenningen en onkosten- en kilometervergoedingen en waren er bedrijfswagens verkocht zonder marktbevraging. De koper van die auto’s was een bedrijf waar Vandervelde en zijn zoon deel uitmaken van de raad van bestuur.

Er was twijfel ‘over de methoden en de marktconformiteit’ van alle betalingen, zo liet het bedrijf weten. Er kwam een audit om een en ander uit te klaren. Ook moest Vandervelde bijna twee miljoen euro terugbetalen aan Keyware.

Aanvankelijk leek de kous daarmee af. De raad van bestuur behield zijn vertrouwen in de ceo en sprak over ‘onregelmatigheden’, maar niet over ‘fraude’. De FSMA zag het anders. Gesterkt door de audit, overhandigde zij vandaag het Vandervelde-dossier aan het gerecht. Daarmee is ook de positie van Vandervelde onhoudbaar en ziet de raad van bestuur van Keyware geen andere mogelijkheid dan de ceo te ontslaan. Bestuursvoorzitter Guido Van der Schueren neemt voorlopig zijn rol over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-15T10:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.