Klarna toucheert ruim 600 miljoen dollar

Dit artikel delen:

De van oorsprong Zweedse fintech Klarna heeft in een nieuwe kapitaalronde een bedrag van 639 miljoen dollar opgehaald. De investering werd geleid door het Japanse Softbank. Klarna wordt nu gewaardeerd op 45,6 miljard dollar.

Met die 45,6 miljard blijft Klarna de hoogst gewaardeerde fintech van Europa en de op een na grootste ter wereld, na het Amerikaanse Stripe (dat op 95 miljard staat). Klarna maakt tools waarmee consumenten online-aankopen achteraf, op afbetaling, kunnen betalen. Sinds de coronapandemie en de hausse in e-commerce gaat het het bedrijf voor de wind. 

De Klarna-oplossing is te gebruiken bij 250.000 retailers, ruim achttien miljoen klanten bedienen zich ervan. Consumenten hebben voor meer dan 18,9 miljard dollar met Klarna betaald in het eerste kwartaal van dit jaar, ten opzichte van 9,9 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2020. Het bedrijf is nu actief in zeventien landen. Deze week kwam Frankrijk daarbij. 

De hoge waardering heeft allicht ook te maken met de geruchten over een beursgang van Klarna. Daarmee was deze kapitaalverhoging de laatste kans voor Softbank om in het bedrijf in te stappen voor de beursintroductie. 

Klarna werd in 2005 door ceo Sebastian Siemiatkowski en twee vrienden opgericht en biedt een ‘factoring voor online-shoppers’, wat betekent dat klanten hun goederen pas betalen nadat ze geleverd zijn. Bedrijven als Ikea, H&M en Nike betalen Klarna een fee om dat betaalrisico op zich te nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-14T09:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.