Trustbuilder charmeert klanten in Golfregio

Dit artikel delen:

De Belgische scale-up Trustbuilder, gespecialiseerd in authenticatie- en beveiligingstechnologie, ziet zijn inspanningen in de Golfregio vruchten afwerpen. Diverse banken en telecombedrijven aldaar maken gebruik van TrustBuilder.io Suite om gebruikers te authentificeren bij identiteitsproviders van de overheid. Nog eens een vijftiental andere banken treden de komende maanden tot het platform toe.

In de Golfstaten fungeren de respectievelijke overheden als identiteitsprovider voor klanten van banken en telecombedrijven. Een van TrustBuilders’ technologiepartners in de regio beveiligt de verbinding tussen de banken en telecomproviders aan de ene kant en de overheid aan de andere kant, gebaseerd op de TrustBuilder.io-oplossing.

Wanneer een klant inlogt op de applicatie van zijn bank, past TrustBuilder alle nodige beveiligingsmaatregelen toe alvorens het verzoek door te sturen naar de identiteitsprovider. Eens geïdentificeerd, verzorgt TrustBuilder de authenticatie van de klant en past het een andere set van policies toe om de toegang van die klant tot de juiste digitale bank- en telecomdiensten te beheren.

Bij deze aanpak staat zowel beveiliging als een goede gebruikservaring centraal, zegt Trustbuilder. Er wordt gebruikgemaakt van standaardprotocollen als OAuth en SAML, zodat de oplossing in de toekomst ook voor andere zaken is in te zetten. De oplossing is ook schaalbaar en eenvoudig uit te breiden. 

‘De Golfregio is een belangrijk gebied van innovatie in de financiële dienstverlening’, zegt Frank Hamerlinck, ceo van TrustBuilder. ‘Dat grootste namen in de financiële dienstverlening in de Golfregio nu TrustBuilder gebruiken, is het bewijs dat onze strategie van internationale expansie zijn vruchten afwerpt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-07T11:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.