Cake verandert geweer van schouder

Dit artikel delen:
Cake Sparkcentral

Davy Kestens

De Franse fintech-investeerder Truffle Capital leidt een nieuwe kapitaalronde in Cake, ondersteund door investeerders van het eerste uur. De eigen app verdwijnt en maakt plaats voor Europese expansie.

De banking-app van Cake, waarmee consumenten al hun rekeningen in een omgeving konden controleren, verdwijnt. Het bedrijf van Davy Kestens (ex-Sparkcentral) gaat zich volledig richten op zakelijke klanten (Cake for Business) en banken (Cake for Banks). Tegelijk komt er een kapitaalsinjectie. Het Franse Truffle Capital leidt, ondersteund door investeerders van het eerste uur als Seeder Fund, Sambrinvest en Freshmen, een nieuwe kapitaalronde van 4,6 miljoen euro.

Cake for Business bestaat in België al en is een platform waarmee bedrijven cashback-kortingen kunnen aanbieden aan consumenten, op basis van hun historisch aankoopgedrag. Er zijn meer dan honderd commerciële partners waaronder Schoenen Torfs, JBC, Veritas, Deliveroo en Lukoil. Via het platform zijn in België ruim achthonderdduizend euro aan cashbacks uitgedeeld, waarvan 125.000 euro in december 2021. Daarnaast levert Cake marktinzichten aan merken en bedrijven via anonieme verwerking van het aankoopgedrag van consumenten.

Psd2

Ook Cake for Banks is geen nieuw platform. Het kwam er, zo zegt het bedrijf, door de uitdagingen die gepaard gingen met de implementatie van de psd2-regelgeving. Die uitdagingen werden opgevangen door Cake rechtstreeks in bestaande banking-apps te integreren. Sinds begin augustus biedt de bank Argenta op die manier cashbacks aan. De bank kan zo een extra service te bieden aan hun klanten, zich onderscheiden van de concurrentie en een nieuwe inkomstenstroom genereren door een commissie te nemen op elke cashback. Cake zorgt voor het aanbod aan cashbacks en de administratieve afhandeling met de commerciële partners.

Cake is actief in België en Nederland, maar wil met het nieuwe kapitaal een internationale expansie aangaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-14T10:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.