Banking Circle koopt fintech-starter Biller

Dit artikel delen:
Overname

Biller, een start-up voor zakelijke betalingen, wordt overgenomen door het Luxemburgse fintech-platform Banking Circle. Het Amsterdamse fintech-bedrijf denkt zo zijn Europese uitrol te kunnen versnellen. Een snelle uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Denemarken staat voor de eerste helft van dit jaar op het programma.

Dankzij de samenwerking met Banking Circle beschikt Biller over een banklicentie, essentieel om in Europa actief te worden. Het betaalplatform verwacht dit doel in minder dan twee jaar te realiseren.

De Banking Circle Group biedt Biller direct toegang tot technologische infrastructuur, financiële middelen en de benodigde licenties. De Luxemburgers verwerven een meerderheidsbelang. 

Biller stelt zakelijke online-kopers in staat direct ‘op factuur’ te betalen. Momenteel is dit vaak alleen mogelijk na een grondige kredietcheck, een proces dat dagen in beslag kan nemen. Biller heeft een op artificiële intelligentie (ai) gebaseerde betaalmethode ontwikkeld. De software werkt met een api-integratie in de checkout. Biller voert realtime-krediet- en fraude-checks uit, terwijl het debiteurenbeheer volledig is geautomatiseerd. Dit vermindert de operationele lasten en risico’s voor de zakelijke verkoper. Voordelen voor de koper zijn meer snelheid, flexibele betaalvoorwaarden en gemak.

Het in april vorig jaar opgerichte Biller maakte een bliksemstart. Mede dankzij de samenwerking met de Europese venture-studio Slimmer AI was het bedrijf binnen drie maanden operationeel met meerdere klanten. De oprichters Derek Vreeburg, Uwe van Rensburg en Mick Gromotka kennen elkaar van Klarna, het Zweedse fintech-bedrijf dat consumenten op factuur laat kopen. Algemeen directeur Vreeburg werkte ook drie jaar als commercieel manager voor Mollie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-01T09:48:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.