Mechelse Intix overgenomen door Summa Equity

Dit artikel delen:
boeken controle

Het Scandinavische investeringsfonds Summa Equity heeft een meerderheidsbelang genomen in het Mechelse fintechbedrijf Intix. Intix maakt software waarmee banken transacties kunnen monitoren en fraude detecteren. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Met de software van het in 2011 opgerichte Intix kunnen banken financiële berichtensystemen efficiënter doorzoeken en gemakkelijker data over transacties analyseren. Zelf noemen ze hun software ‘de Google voor banken’. Ze maken het mogelijk om transacties te volgen, afwijkingen te detecteren en realtime-alarmsignalen uit te sturen. Dat helpt de financiële instellingen om sneller in te grijpen bij een vermoeden van fraude of corruptie.

De voorbije jaren kregen almaar meer banken interesse de technologie van Intix, onder meer KBC, Argenta, Société Générale, Standard Chartered en Nordea zijn klant. Vroeger gebruikten banken de technologie van Intix vooral om operationeel efficiënter te zijn, nu ook om de complexe wereldwijde regelgeving te volgen.

Met de komst van Summa kan Intix in een jaar doen wat ze voor de komende vijf jaar gepland hadden. De Mechelaars willen een wereldspeler worden in hun domein. De komende maanden opent Intix ook kantoren in de VS, Londen, Frankfurt en Singapore. De oprichters van Intix blijven aandeelhouder en behouden hun huidige functies.  

Summa Equity werd in 2016 opgericht in Stockholm en richt zich op zogeheten ESG-investeringen (milieu, sociaal en bestuur). De transactie is het eerste van het Summa Equity III-fonds. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-04T09:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.