Boedel Silicon Valley Bank naar First Citizens Bank

Dit artikel delen:

Hoofdkwartier van Silicon Valley Bank in het Amerikaanse Santa Clara.

First Citizens Bank neemt de failliette Silicon Valley Bank (SVB) over. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), de Amerikaanse financiële autoriteit die eerder deze maand de controle over SVB overnam, heeft dit gemeld. Analisten verwachten dat de overname bijdraagt aan het verminderen van spanningen in de financiële wereld.

Het faillissement van Silicon Valley Bank (SVB) bracht andere banken in problemen en veroorzaakte onrust in de financiële wereld en in de tech-startup-sector. Rekeninghouders van kleine en middelgrote banken in de VS haalden hun tegoeden op, uit vrees voor een nieuwe golf faillissementen. De Amerikaanse overheid trachtte het wantrouwen te sussen door zich garant te stellen voor alle tegoeden van rekeninghouders.

Nu verkoopt zij de aandelen van de SVB door aan First Citizens Bank (met het hoofdkantoor in de staat North Carolina). De filialen van de failliete bank worden omgedoopt en krijgen de naam van de nieuwe eigenaar.

Van de bezittingen van SVB koopt First Citizens Bank iets minder dan de helft. In totaal had SVB 167 miljard dollar aan bezittingen, waarvan First Citizens Bank 72 miljard dollar in handen krijgt. De overnemende bank krijgt een korting van 16,5 miljard dollar. De FDIC, die het beheer van de omgevallen SVB overnam, houdt voor negentig miljard dollar aan bezittingen in handen, aldus De Telegraaf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-27T12:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.