Frans fintech-bedrijf Swan wil naar Europa

Dit artikel delen:
Euro

Ondanks de verminderde animo van investeerders om hun geld op fintech te zetten, is 'embedded finance provider' Swan erin geslaagd 37 miljoen euro op te halen. Dit stelt het Parijse bedrijf in staat om verder uit te breiden naar Europa. Dit zal eerst naar Nederland zijn, daarna volgt Italië. België staat later op de planning.

Swan biedt banking-as-a-service (baas)-technologie. Via api's kunnen Europese bedrijven bancaire diensten zoals accounts met lokale iban's en betaalkaarten integreren in hun eigen product. Lancering op de Nederlandse markt en het openen van een kantoor in Amsterdam staan hoog op de agenda. Dit moet dit jaar nog gebeuren.

Met de nieuwe investering gaat Swan zich nadrukkelijk richten op de grootzakelijke markt. Daarnaast is het bedrijf toepassingen aan het uitrollen zoals methoden voor het ontvangen van betalingen (payment collection) en kredietverlening. Met deze ontwikkelingen kan Swan ook nieuwe sectoren bedienen zoals b2b-marktplaatsen, reisorganisaties en verzekeraars. Dit komt boven op de zestien sectoren waarin het nu actief is zoals financieel management & accounting software, hr-saas, vastgoedbeheer, mobiliteitsoftware en loyaliteitsprogramma's voor werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-13T12:01:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.