Bics en Payconiq stappen in multi-factorauthenticatie

Dit artikel delen:

Het internationale communicatieplatformbedrijf Bics en betalingsspecialist Bancontact Payconiq Company bundelen de krachten voor multi-factorauthenticatie. Dit gebeurt in de nieuwe Payconiq by Bancontact-app.

De Payconiq-app, die in 2018 fuseerde met de Belgische elektronische betalingsspecialist Bancontact, stelt gebruikers in staat om betalingen te doen, geld over te maken en hun financiën te beheren via de smartphone. Klanten gebruikten de dienst vorig jaar om 275 miljoen mobiele betalingen te verzenden.

Intussen heeft Bancontact Payconiq een nieuwe versie van zijn app gelanceerd. Om de operaties veiliger te maken, biedt Bics, dat als bedrijf eigendom is van Proximus, een extra laag gebruikersauthenticatie aan. ‘De nieuwe Payconiq by Bancontact-toepassing betekent dat onze klanten dezelfde betrouwbare betalingen krijgen, maar met een gebruiksvriendelijkere ervaring’, beweert Jérôme Deliège, cto van Bancontact Payconiq Company.

Short code

De nieuwe toepassing maakt gebruik van multi-factorauthenticatie om klanten te verifiëren via een sms-code die naar hun mobiele telefoon wordt gestuurd wanneer ze voor de eerste keer inloggen op de app. Dit moet helpen tegen bedreigingen zoals het inbreken in accounts.

Bics' communicatieplatform en netwerk bieden deze functie door gebruik te maken van ‘short code’-nummers in plaats van volledige mobiele nummers. ‘Operators en consumenten vertrouwen doorgaans meer op deze nummers, aangezien mobiele operators ze van tevoren moeten goedkeuren, waardoor ze grotendeels ongeschikt zijn voor oplichters’, klinkt het.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Alle bedrijven gaan weg van SMS als beveiligingscode in een MFA-omgeving - en de banktransactiebeveiligers van uit België starten er mee. Mag ik dit zielig noemen? Trouwens 2FA of MFA met biometrische data - is al even grote waanzin. Iets dat zichtbaar of waarneembaar is gebruiken als wachtwoordvervanger - daarvan weet elke verstandige mens dat dit gewoon beter niet gebruikt wordt.
Als we zien hoe snel een vingerafdruk nagemaakt wordt, vooral op chinese smartphones, maar niet uitsluitend op deze aparaten - dan weten jullie dat ik gelijk ga krijgen.
Met vriendelijke groeten

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-21T13:55:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.