IT-consultant BTR Services in andere handen

Overname handen schudden

De Luxemburgse it-groep Contraste neemt BTR Services over, aldus de Vlaamse zakensite De Tijd. Deze verkeerde al enige tijd in moeilijk vaarwater en vindt met Contraste een helpende hand.

Beide bedrijven zijn actief in it-consulting, managed services en application management. BTR Services is voornamelijk actief in de financiële sector terwijl Contraste meer klanten telt in de telecom- en energiesector en bij overheden en vakbonden.

De voorbije vier jaar was BTR Services actief op zoek naar een overnemer. 'De markt raakt meer en meer geconsolideerd', zegt Luc Vandergoten, ceo en mede-eigenaar van BTR Services. 'Onze klanten zijn op zoek naar grote it-spelers. Vroeger was een bedrijf met honderd werknemers groot, nu is een bedrijf dat pas bij driehonderd medewerkers. Klanten verwachten enerzijds lokale kennis van hun it-dienstverleners, maar willen anderzijds enkel met internationale spelers werken. Daar kan je als klein bedrijf niet tegen opboksen.'

In 2013 zocht BTR Services bescherming tegen schuldeisers, volgde een reorganisatie en werd de zoektocht naar een overnemer opgestart. Ondertussen zit het bedrijf op een schuldenberg van vijf miljoen euro.

De Luxemburgse Contraste Group moet nu voor de nodige schaalgrootte zorgen. Het neemt de zeventig medewerkers en alle klanten over, maar niet de schulden. Luc Vandergoten wordt opgenomen in het directiecomité van Contraste. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-30T09:46:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.