Japan wordt partnerland CeBIT 2017

Japan wordt het partnerland van ict-beurs CeBIT 2017. Tijdens die zakelijke ict-beurs in de Duitse stad Hannover zal Japan zich onder meer profileren op het gebied van humanoïde robots (robots met een menselijke lichaamsvorm), kunstmatige intelligentie, internet of things (IoT), displays op de huid en technologie die geluid omzet in trillingen. Bijvoorbeeld voor toepassingen bij mensen met een gehoorafwijking.

De beursorganisatior benadrukt dat het met Japan een belangrijke handelspartner heeft binnengehaald die research en development hoog op de agenda heeft staan. Landen als Zwitserland, China, Groot-Brittannië en Polen gingen de Japanners voor.

De Japanse premier Shinzō Abe werd in mei 2016 al door de Duitse bondskanselier Angela Merkel gepolst voor zijn interesse in een rol als partnerland bij de CeBIT 2017. De Duitse ict-brancheorganisatie Bitkom becijferde dat de Japanese export van ict naar Duitsland ongeveer 1.3 miljard euro bedroeg. Daarmee is het één van de belangrijkste handelspartners van de Duitsers. De Duitsers voerden op hun beurt voor ongeveer 270 miljoen euro aan ict-producten uit naar Japan.

Japan zoekt naast de afzet van ict in eigen land steeds meer naar klandizie buiten de landsgrenzen en zal zich tijdens het evenement profileren als een betrouwbare ict -partner. CeBIT vindt plaats van maandag 20 tot vrijdag 24 maart 2017. Het is een van de grootste zakelijke ict-beurzen ter wereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-14T11:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.