Cronos Groep rondt kaap van driehonderd bedrijven

puzzel

Cronos Groep bestaat sinds kort uit driehonderd clusterbedrijven. De Belgische it-groep telt ondertussen meer dan 4500 medewerkers in totaal. Dat is meer dan Cegeka en Realdolmen.

In de Belgische it-sector is Cronos een geval apart. Cronos bestaat eigenlijk uit een conglomeraat van kleinere it-bedrijven. De bekendste en grotere clusterbedrijven zijn Comma Group, Xplore Group en Crosspoint solutions.

4.500 medewerkers

Cronos is als groep significant, maar opereert tegelijk een beetje vanuit de schaduw door hun concept van de clusterbedrijven. Maar vele kleintjes maken een groot geheel. 'Onze groep telt ondertussen meer dan 4500 medewerkers waarbij er elke dag nieuwe medewerkers bijkomen', vertelt Katrien Hennin, pr-manager van de Cronos Groep.

4500 Cronos-medewerkers is niet weinig. Concurrent Cegeka, die eveneens flink groeit, stelt bijvoorbeeld - op basis van de jongste cijfers - in totaal 3500 mensen tewerk in een tiental Europese landen.

Omzet vooral uit België

Recente jaarcijfers van Cronos voor 2016 zijn er nog niet. In 2015 haalde Cronos een geconsolideerde omzet van 406 miljoen euro gerealiseerd. Het ging om een omzetgroei van 19 procent. Meer dan 75 procent van de omzet bij Cronos wordt gerealiseerd bij privébedrijven, 15 procent komt van klanten bij de overheid en 10 procent wordt gerealiseerd in samenwerking met Europese Instellingen.

De groep bedient, op basis van de laatste cijfers, ongeveer 7500 klanten. België is de voornaamste afzetmarkt voor de groep en vertegenwoordigt 80 procent van de omzet. Luxemburg en Nederland vertegenwoordigen 20 procent van de omzet.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-07T10:03:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.