Omzet Cheops stijgt met ruim een kwart

Winst

Cheops uit Edegem blikt terug op een jaar van sterke en duurzame groei. De it-dienstenleverancier sloot 2016 af met een omzet van 23,5 miljoen euro, een stijging met 27 procent in vergelijking met 2015.

Vorig jaar zag Cheops het model van it-as-a-service verder doorbreken in België. Bedrijven kiezen er vaker voor om niet langer zelf te investeren in hardware, software of it-expertise, maar die af te nemen als een dienst. De toenemende vraag naar die gespecialiseerde it-diensten, zoals managed services, cloudservices en managed staffing, vertaalde zich voor Cheops in een groei van 45 procent in die activiteiten. Nieuwe overeenkomsten werden afgesloten met bedrijven als Care, Covestro, EV-Box, MSC, Ontex, Otis en Rio Tinto. 

Als antwoord op de noden van klanten en de markt zette Cheops vorig jaar belangrijke stappen. De recente opening van een kantoor in Zaventem laat het bedrijf toe klanten in het Brusselse beter te bedienen en de groei van de activiteiten in de regio te ondersteunen. Voorts breidde Cheops met de overname van sectorgenoot IT-flex zijn dienstverlening uit om bedrijven te helpen hun applicaties en infrastructuur beter op elkaar af te stemmen.

‘Technologie wordt steeds belangrijker, maar ook complexer’, zegt ceo Filip Goos. ‘Bedrijven zijn daarom meer dan ooit op zoek naar een betrouwbare partner die hen helpt hun business te blijven ontwikkelen, zonder dat nieuwe technologie hen inhaalt of oude technologie hen tegenhoudt. Het is die toegevoegde waarde die de basis vormt van het vertrouwen van onze klanten en onze strategie van duurzame groei.’

Duurzaam

In 2017 zet Cheops de duurzame groei verder. Om die te ondersteunen, trekt het dit jaar meer dan 75 nieuwe medewerkers aan, bovenop de ruim tweehonderd bestaande werknemers. De focus ligt op it-profielen zoals network, system en support engineers en Java en .NET-consultants. Om klanten beter te blijven ondersteunen, verstevigt Cheops bovendien zijn dienstenaanbod op het vlak van applicaties, cloud, security en mobility. Het investeert ook verder in de vierde generatie van zijn eigen cloud-infrastructuur. Tot slot worden ook opportuniteiten bekeken voor een nieuwe overname om het dienstenaanbod en de geografische aanwezigheid te versterken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-13T10:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.