Cegeka zet groeiparcours verder door

André Knaepen CEO Cegeka

Voor het dertiende jaar op rij heeft Cegeka een omzetgroei geboekt. De verkoop ging er in 2016 met twaalf procent op vooruit en tikte af op 414 miljoen euro. De operationele winst steeg met negentien procent tot 25 miljoen.

Cegeka kan het jubileumjaar, het bedrijf bestaat een kwarteeuw, met goede cijfers afsluiten. In tegenstelling tot vorig jaar werd de groei hoofdzakelijk autonoom behaald. De organische groei bedraagt acht procent (of 28 miljoen euro) en is vrijwel stabiel ten opzichte van 2015 (negen procent). Daarnaast profiteert Cegeka van bijkomende inkomsten uit de overnames van Edan ter waarde van ongeveer tien miljoen euro (voor de eerste twee kwartalen van 2016), en van het Oostenrijkse DanubeIT met ongeveer 7,5 miljoen euro (vanaf het tweede kwartaal).

Volgens het jaarverslag van Cegeka behaalde het bedrijf in 2016 zo’n 55 procent van de omzet op de Belgische markt, bijna een kwart kwam uit Nederland. Duitsland (9,1 procent) en Italië (6,4 procent) maken de top-vier rond. 

Alle drie de groepsonderdelen droegen bij de stijgende cijfers. Het infrastructuuronderdeel groeide met ongeveer tien procent tot 164 miljoen euro, de diensten voor applicatieontwikkeling gingen met negentien procent vooruit tot 160 miljoen euro en uit professional services scoort Cegeka net geen negentig miljoen, een groei van zeven procent.

'Met deze cijfers bestendigen we onze resultaten van het topjaar 2015. We verlengden in 2016 contracten met grote klanten zoals Argenta in België en DELTA in Nederland. Ruim 65 procent van onze inkomsten is nu terugkerend - recurrent - en dat zorgt voor een gezonde basis', duidt ceo André Knaepen.

Topjaar

Volgens de topman is Cegeka klaar voor een volgende groeispurt. ‘We hebben onze organisatie aangepast voor een nieuwe sprong. We hebben onze lokale verankering in Europa versterkt en gaan met een aangescherpte positionering naar de markt. Meer nog dan voorheen kunnen we cio’s ondersteunen bij de digitale transformatie van hun organisatie.’

Cegeka investeerde in 2016 in softwareontwikkeling voor het eigen portfolio, verhuisde in Nederland naar nieuwe kantoren en investeerde ook in nexuzhealth, de joint venture met UZ Leuven. Dit jaar wil Cegeka onder meer de vruchten plukken van investeringen in nieuwe diensten zoals blockchain. Samen met Microsoft en KPMG ging Cegeka een tripartite aan om de complementaire dienstverlening rond blockchain te commercialiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-03T11:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.