NGData neemt Amerikaanse Eccella over

Deal handen schudden overname

De Gentse big data-specialist NGData lijft het Amerikaanse Eccela in, een consultancybedrijf in het beheer en analyse van data. Het heeft zijn hoofdzetel in New York en kantoren in Londen en Mumbai.

Eccela heeft een leidende positie op het vlak van ‘datagedreven adviestrajecten en systeemintegratie’, zo laat NGData in een persbericht weten. Het team voegt zich bij NGData op het moment dat deze aan een groeioffensief is begonnen, zowel in de V.S. als elders. De overname resulteert in een versnelde groei van NGData in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Bovendien geeft het NGData de mogelijkheid om sterkere relaties aan te gaan met strategische technologiepartners via het partner-ecosysteem van Eccella.

‘De uitbreiding naar het V.K. en de versterking van de aanwezigheid in Amerika is een logische volgende stap om de groeistrategie van NGData wereldwijd te versnellen’, stelt voorzitter Michel Akkermans. ‘Deze overname helpt ons om wereldwijd op de toenemende vraag in te spelen van toekomstgerichte organisaties. Zij zijn op zoek naar technologie om real-time inzichten te vertalen naar intelligente acties.’

Het akkoord met Eccella volgt kort na de overname van het Nederlandse Rednun, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van gepersonaliseerde, datagestuurde video’s om een beter klantenengagement te bekomen. Eerder nam NGData ook Enqio over, een Europees consultancybedrijf voor datamanagement, business analytics en het beheren van multi-channel campagnes. De omzet van NGData (die verder niet bekend wordt gemaakt) groeide in 2016 met 75 procent gegroeid. Het aantal medewerkers nam toe met de helft. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-16T10:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.