Econocom mag multimedia-integrator BIS overnemen

Zoon Econocom-CEO word benoemd als COO

Groen licht

Econocom krijgt van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming om het Belgisch-Nederlandse BIS Group overnemen. Econocom kondigde de overname begin mei aan. Tegelijk krijgt het bedrijf ook een nieuwe chief operating officer, Robert Bouchard, de zoon van oprichter en ceo Jean-Louis Bouchard.

BIS Group heeft een omzet van meer dan vijftig miljoen euro en ruim 220 medewerkers. Het werd begin jaren negentig opgericht en is gespecialiseerd in digital signage, videoconferencing-ruimtes en smart buildings. Het bedrijf, met hoofdkwartier in Mechelen, was in handen van het Amerikaanse Mood Media Corporation.

‘Met de overname van BIS Group heeft Econocom een volledig op gebruik gebaseerd businessmodel in handen, waarmee organisaties sneller kunnen profiteren van de vooruitgang die de digitale revolutie biedt’, zegt Yann Toutant, ceo van Econocom Nederland. ‘De Econocom-BIS-combinatie is een game changer voor organisaties die multimedia echt serieus willen toepassen.’

Nieuwe COO

Tegelijk heeft de raad van bestuur van Econocom Robert Bouchard voorgedragen als nieuwe coo van het bedrijf. Hij is de zoon van oprichter, voorzitter en ceo Jean-Louis Bouchard. Om zijn nieuwe rol op te nemen, treedt Robert Bouchard terug als voorzitter van de auditcommissie. Hij wordt vervangen door niet-uitvoerend directeur Jean-Philippe Roesch, die Econocom Group die er eerder al cfo was en algemeen directeur ondersteunende functies.

‘Het doet me plezier te zien dat mijn zoon Robert, die al actief was als president van Digital Dimension, vicepresident van de raad van bestuur en voorzitter van de auditcommissie, nu een nieuw hoofdstuk van groei bij Econocom gaat leiden’, zegt Jean-Louis Bouchard in een persbericht.

‘Econocom Group is solide, we hebben ons aandeelhouderschap met meer dan 180 miljoen euro verhoogd dankzij de verwachte conversie van Ornane, ons toekomstperspectief is goed en in september kondigen we een nieuw strategisch plan ‘E for Excellence’ aan dat een sterke focus heeft op operationele excellence en een nog betere winstgevendheid van de groep.’

Ten slotte kondigt Econocom ook aan dat het een stock split zal uitvoeren. Daarbij wordt elk aandeel vervangen door twee nieuwe aandelen die de helft waard zijn. Er zullen dan 245 miljoen aandelen van Econocom in omloop zijn. Op die manier moet het aandeel toegankelijker worden en makkelijker verhandelbaar.

De wortels van Econocom liggen bij het bedrijf ECS, dat in 1974 wordt opgericht door Jean-Louis Bouchard. Wanneer hij het Franse filiaal van ECS in 1986 aan Société Générale verkoopt, verzamelt hij alle niet-Franse filialen en laat ze fuseren met Econocom, een Amerikaanse kmo die hij kort voordien had overgenomen. Datzelfde jaar wordt Econocom genoteerd op de Brusselse beurs. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-23T09:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.