Combell blijft op het overnamepad

Minder dan een week nadat het een Deense hoster heeft overgenomen, kondigt Intelligent, het Belgische bedrijf rond Combell, een nieuwe acquisitie aan. Ditmaal wordt het Nederlandse Webscale ingelijfd.

De in Tilburg gevestigde hoster Webscale specialiseert zich in de hosting van Drupal-websites, Drupal voor gemeenten (DVG), DevOps en OTAP-omgevingen, Piwik en PHP-platformen. Het bedrijf heeft veel Nederlandse gemeenten als klant, voornamelijk op het Drupal-platform.

De toenemende vraag naar schaalgrootte van infrastructuur, strengere veiligheidseisen zoals iso-certificeringen en continue beschikbaarheid, maken de hostingmarkt voor Webscale steeds uitdagender, klinkt het in een persbericht. Om in de toekomst mee te kunnen groeien met al deze ontwikkelingen, is het noodzakelijk om op grotere schaal te opereren. De overname door Combell is daarom ‘een volgende logische stap’.

Het merk Webscale zal op termijn opgaan in Combell. Alle producten zoals hostingaccounts en cloudservers zullen worden geïntegreerd op de platformen van Combell.

De afgelopen maanden is Combell zeer actief geweest op de overnamemarkt. Eerder deze week nam het de Deense Zitcom Group over. Eind vorig jaar werden drie Deense concullega’s ingelijfd. Vorig jaar rond deze tijd ging de Belgische sectorgenoot OpenMinds voor de bijl. In Nederland werden in dezelfde periode Byte en HostingXS overgenomen. Het bedrijf is ondertussen uitgegroeid tot een Europese top drie-speler in hostingproducten voor de kmo-markt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-20T09:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.