Managed hosting door True

Combell blijft op het overnamepad

 

Minder dan een week nadat het een Deense hoster heeft overgenomen, kondigt Intelligent, het Belgische bedrijf rond Combell, een nieuwe acquisitie aan. Ditmaal wordt het Nederlandse Webscale ingelijfd.

De in Tilburg gevestigde hoster Webscale specialiseert zich in de hosting van Drupal-websites, Drupal voor gemeenten (DVG), DevOps en OTAP-omgevingen, Piwik en PHP-platformen. Het bedrijf heeft veel Nederlandse gemeenten als klant, voornamelijk op het Drupal-platform.

De toenemende vraag naar schaalgrootte van infrastructuur, strengere veiligheidseisen zoals iso-certificeringen en continue beschikbaarheid, maken de hostingmarkt voor Webscale steeds uitdagender, klinkt het in een persbericht. Om in de toekomst mee te kunnen groeien met al deze ontwikkelingen, is het noodzakelijk om op grotere schaal te opereren. De overname door Combell is daarom ‘een volgende logische stap’.

Het merk Webscale zal op termijn opgaan in Combell. Alle producten zoals hostingaccounts en cloudservers zullen worden geïntegreerd op de platformen van Combell.

De afgelopen maanden is Combell zeer actief geweest op de overnamemarkt. Eerder deze week nam het de Deense Zitcom Group over. Eind vorig jaar werden drie Deense concullega’s ingelijfd. Vorig jaar rond deze tijd ging de Belgische sectorgenoot OpenMinds voor de bijl. In Nederland werden in dezelfde periode Byte en HostingXS overgenomen. Het bedrijf is ondertussen uitgegroeid tot een Europese top drie-speler in hostingproducten voor de kmo-markt. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6045167). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×