Oostenrijkers kopen Syx Automation

Deal handen schudden overname

Het Ieperse Syx Automation, gespecialiseerd in software voor ticketing, kassasystemen, inschrijvingen en reserveringen, komt in Oostenrijkse handen. Sectorgenoot Gantner Technologies neemt het bedrijf over, zo schrijft De Tijd.

Syx Automation maakt software voor de toegangscontrole en gebouwenbeheer van zwembaden, musea, pretparken, zoo’s en sportcentra. Het bedrijf is ook marktleider op dat gebied in de Benelux. De zoo van Antwerpen en Pairi Daiza en de meeste grote musea vertrouwen op het RecreateX-platform van Syx. Ook in het VK kan het bedrijf referenties voorleggen, zoals de Tower Bridge en The National Maritime Museum.

Syx heeft haar hoofdkantoor in Ieper en vestigingen in Londen en het Nederlandse Houten. Een stuk van de ontwikkeling gebeurt in het Indische Ahmedabad. In totaal staan er zo’n honderdtwintig medewerkers op de loonlijst.

De overnemer is de Oostenrijkse branchegenoot Gantner Technologies, die veel vergelijkbare klanten heeft, maar daarnaast ook bibliotheken en universiteiten bedient. Het Oostenrijks bedrijf doet dat in ruim zeventig landen en heeft meer dan tweehonderd werknemers. Qua geografische aanwezigheid zouden beide bedrijven trouwens complementair zijn. De combinatie Gantner-Syx mikt dit jaar op vijftig miljoen euro omzet.

Het huidige management van Syx, onder leiding van Dirk Syx, blijft aan en krijgt een minderheidsbelang in de nieuwe groep. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-20T13:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.