Managed hosting door True

Agfa-Gevaert wil it-activiteiten afsplitsen

 

splitsing

De Mortselse groep Agfa-Gevaert gaat onderzoeken of het zijn it-activiteiten (die nu onder de Healthcare-paraplu zitten) kan onderbrengen in een apart bedrijf. Dat schrijft de beeldvormingsspecialist in een persbericht.

‘Het vergroten van de zelfstandigheid van de Healthcare it-activiteiten zou een natuurlijke volgende stap zijn in de voortdurende transformatie’, zo schrijft Agfa-Gevaert. Deze afdeling zou zich dan nog beter kunnen focussen op de grote en aantrekkelijke markten waarin het actief is, klinkt het.

It is een beetje de vreemde eend in de bijt, bij Agfa-Gevaert. De Healthcare-divisie van Agfa bestaat nu uit twee groepen: IT en Imaging (röntgenfilms). Die laatste sluit beter aan bij de andere entiteiten van het bedrijf, Graphics (apparatuur voor drukkerijen) en Specialty Products (industriële producten).

Vorig jaar al blokte Agfa-Gevaert een overnamepoging van het Duitse Compugroup van de medische afdeling af. Compugroup is gespecialiseerd in it voor medische beroepen en sluit goed aan op Agfa dat vooral it aan ziekenhuizen levert. De nieuwe structuur zou de interesse van Compugroup en andere spelers eventueel opnieuw kunnen aanwakkeren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6185023). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.