Esas neemt sectorgenoot Groep TSB over

ESAS hoofdkantoor

Ict-dienstverlener Esas uit Wilrijk heeft zijn sectorgenoot Groep TSB uit Beringen overgenomen. Groep TSB is in 2001 opgericht, telt 250 werknemers en boekte in 2016 een omzet van vijftien miljoen euro. Onder meer Telenet, Proximus, Infrax, KBC, Kruidvat en ICI Paris XL zijn er klant.

Voor Esas, goed voor duizend werknemers, lagen schaalgrootte en het uitbreiden van het dienstenaanbod, waaronder smart building management, aan de basis van de overname. ’Sinds 2015 werken we al samen met Groep TSB voor diverse projecten’, zegt ceo Robert Decant. ‘We constateren ook dat steeds meer klanten liever met één grote en flexibele partner werken dan met vele kleintjes die elk een deel van de projecten kunnen uitvoeren. Onze diensten en die van Groep TSB, waaronder hun groeiende activiteit voor het internet of things, vullen elkaar mooi aan. Ook geografisch zijn we complementair, aangezien Groep TSB sterk staat in Limburg en Oost- en West-Vlaanderen.’

Esas en Groep TSB zullen naar buiten komen onder de naam Esas. Op operationeel vlak zal alles echter zo goed als hetzelfde blijven. Roel Konings en Patrick Block, respectievelijk ceo en operationeel directeur van Groep TSB, treden wel toe tot het management van Esas en blijven actieve aandeelhouders. Roel Konings wordt bij Esas country director en verantwoordelijk voor managed services in België en Luxemburg. Patrick Block zal als program manager de integratie van deze en toekomstige acquisties in goede banen leiden. De rest van het managementteam blijft op post. Ceo Decant zal verder de globale eindverantwoordelijkheid van de volledige groep waarnemen.

Buysse & Partners

Sinds eind vorig jaar participeert de investeringsgroep Buysse & Partners in Esas. Het bedrijf financiert de overname met eigen middelen en in samenwerking met huisbankiers Belfius en BNP Paribas Fortis. Financiële details over de overname worden niet vrijgegeven.

De acquisitie van Groep TSB is niet de eerste van Esas. Sinds 2013 kocht de onderneming ook al ISS Office Support Services, Cervo Engineering en Simac 3Services. Door die overnames en organische groei steeg de omzet van 26 miljoen euro in 2014 naar zestig miljoen euro in 2016. Ook in 2017 wordt opnieuw een omzetstijging verwacht.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-24T09:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.