Econocom doet opnieuw overname in Groot-Brittannië

Na overnames begin deze maand in Duitsland en Frankrijk richt Econocom nu zijn pijlen (opnieuw) op het Verenigd Koninkrijk. Het neemt er 85 procent van Jade Solutions over, een specialist in crowd wifi en professionele mobility solutions.

Jade Solutions heeft zijn hoofdkwartier in Newton-le-Willows, op ongeveer dertig kilometer van Liverpool. Het bedrijf installeert onder meer wifi-punten in winkels en haalt daaruit data die winkeliers kunnen gebruiken voor marketingacties. Met hun oplossing is het bijvoorbeeld mogelijk om na te gaan waar mensen rondkuieren in de winkel om ze relevante digitale kortingsbonnen te sturen. Het bedrijf draaide in 2016 een omzet van vijftien miljoen euro. Onder meer de schoenenketen Clarks is klant van Jade Solutions.

Econocom was eerder dit jaar al actief op de Britse markt met een instap van 40 procent in JTRS, een Apple- en Google Education Partner die technologisch oplossingen levert voor de onderwijssector.

In Duitsland lijfde Econocom begin deze maand met een belang van 80 procent Energy Net, een B2B Apple-integrator en reseller, in. De bedoeling hier is om het leasing-aanbod van het bedrijf voor professionele klanten aan te sterken, met een gecombineerd hardware-, applicaties- en dienstenaanbod voor een maandelijkse fee. Energy Net haalde in 2016 ruim veertig miljoen euro omzet.

Rond dezelfde tijd werd ook al bekend dat Econocom-dochter Exaprobe 51 procent van Aciernet kocht, een security solutions integrator die zich specifiek op grote datacenters richt. Zij draaiden vorig jaar een omzet van 85 miljoen euro. 

Strategie

Met zijn overnamestrategie wil Econocom oplossingen aanbieden die diensten, distributie en financiering voor de klant combineren, zegt Bruno Grossi, directeur overnames en acquisities bij Econocom. ‘Dat is een unieke asset die ons onderscheidt van de competitie. Deze oplossingen uitrollen in het V.K. en Duitsland is een sleutelpunt van ons volgend strategisch plan en deze transacties zijn daartoe een eerste stap. Daarnaast zijn we ook blij om nieuwe talenten en doorwinterde ondernemers in het Econocom-universum te verwelkomen.’

De eigenaars van de bedrijven die Econocom overneemt behouden een stevig aandeel in het kapitaal en blijven in het management zetelen. Volgens Econocom is dat een garantie op een sterke inzet en engagement op lange termijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-05T10:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.