Contraste Europe creëert nieuw cloud-bedrijf

It-integrator Contraste Europe trekt drie it-oudgedienden aan om onder haar vleugels de Belgische cloud-markt aan te pakken. Bertrand Dewamme, Philippe Briat en Laurent Brouwers gaan per direct aan de slag als ‘The Digital Journey’.

De bedoeling van het nieuwe bedrijf is om klanten te helpen bij next generation-oplossingen op basis van onder meer Azure, Office 365 en Amazon Web Services. ‘Het zijn drie mensen met een ton aan ervaring en een enorme expertise’, zegt general manager Luc Vandergoten van Contraste Consulting. ‘Ze gaan aan de slag onder de paraplu van Contraste, maar wel als een geheel aparte entiteit.’

De general manager van The Digital Journey wordt Philippe Briat. Hij was onder meer de managing director van Amster Group en was ook aan de slag bij NSI, een onderdeel van Cegeka, waar hij verantwoordelijk was voor het business development. De samenwerking met Contraste is voor hem het beste van beide werelden. ‘Het is een nieuwe bedrijf, dus hier hangt heel erg de entrepreneurial spirit waar we naar op zoek waren’, zegt hij. ‘We willen dit bedrijf echt gaan runnen als een start-up. Maar daarnaast kunnen we natuurlijk ook putten uit de grote klantenportefeuille van Contraste en dat is natuurlijk een enorm voordeel.’

Naast Briat is ook Laurent Brouwers bij The Digital Journey betrokken. Hij heeft ruim vijftien jaar ervaring in it-functies bij onder meer Proximus, NRB en DXC. De derde man van het trio is Bertrand Dewamme, die de laatste twee decennia aan de slag was bij Proximus, NRB en CSC. In zijn laatste functie bij DXC Technology was hij verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling vani it-outsourcing en cloud-activiteiten voor de Belux.

Contraste Europe is opgericht in 1994 en is aanwezig in Luxemburg, België, Frankrijk en Zwitserland. Het heeft ruim 450 medewerkers op de loonlijst en boekt een omzet van 45 miljoen euro. Onder meer AXA, ING, Sibelga, Carrefour en ACV/CSC zijn er klant. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-06T11:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.