Cheops neemt deel van Behind The Buttons over

Overname handen schudden

It-dienstenleverancier Cheops uit Edegem neemt de klanten en medewerkers over van de Managed & Cloud Services-afdeling van het Gentse Behind The Buttons. Deze integrator is gespecialiseerd in it-infrastructuur, it-beheer, en softwaretoepassingen.

Het kantoor in Gent van Behind The Buttons wordt zo de derde vestiging van Cheops in België. De continuïteit van de huidige klanten wordt gegarandeerd. Daarnaast gaat het bedrijf volop rekruteren. ‘Behind The Buttons zal Cheops de komende maanden bijstaan om de overdracht zo vlot mogelijk te laten verlopen, om zich daarna volledig te focussen op de software-activiteiten’, zegt ceo Leander Naessens van Behind The Buttons.

Cheops heeft al mooie referenties in de regio, met bedrijven als Arcelor Mittal, Honda en Ontex. Met de nieuwe stap wil de onderneming nog beter inspelen op deze regio, die veel groeibedrijven telt. Christophe Vanmalleghem, Managing Director van Cheops: ‘Bedrijven hebben hun it-ondersteuning en -infrastructuur graag dicht bij huis, ook als ze die uitbesteden. Met de overname van de Managed & Cloud Services afdeling van Behind The Buttons kunnen we nog beter inspelen op de noden van snelle groeiers in en rond de economische draaischijf Gent.’

Cheops telt momenteel zo’n tweehonderd medewerkers en wil dit jaar 75 aanwervingen doen. De omzet van 2017 zal aftikken op ongeveer dertig miljoen euro, een stijging van 28 procent tegenover vorig jaar. Cheops investeert ook in een nieuw datacenter dat volledig operationeel moet zijn in februari 2018. ‘Dat nieuwe datacenter is een goede zaak voor onze klanten: het zorgt voor meer capaciteit en garandeert de continuïteit van de operaties in alle omstandigheden,’ aldus Vanmalleghem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-07T10:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.