Megasanering op til bij Zweedse Ericsson

Ericsson

De Zweedse netwerkspecialist Ericsson is van plan om veertienduizend medewerkers te ontslaan, bijna 13 procent van het personeelsbestand. Dat schrijft de Stockholmse krant Svenska Dagbladet. Of ook de Belgische en Nederlandse vestigingen in de klappen valt, is onbekend.

Volgens anonieme bronnen van Svenska Dagbladet zouden vooral in Europa en Zuid-Amerika jobs sneuvelen. In Zweden zelf blijven de gevolgen beperkt omdat daar vooral onderzoek en ontwikkeling gebeurt en die divisie wordt niet geraakt. In België heeft Ericsson een kantoor in Zaventem waar zo’n 270 mensen werken, het is het hoofdkwartier van de Belux-activiteiten. Of daar ontslagen vallen, is nog niet bekend. Ook wat betreft de Nederlandse tak zwijgt men. Ericsson heeft daar twee belangrijke vestigingen, waaronder een productiefaciliteit in het Brabantse Rijen. Vooral de werkgelegenheid daar komt onder druk te staan.

Ericsson moest in het tweede kwartaal van zijn huidige boekjaar een verlies van zo’n 105 miljoen euro slikken. De omzet ging er met 8 procent op achteruit. Toen al liet het bedrijf weten dat er, als reactie op de slechte cijfers, een besparingsronde zou volgen. Ericsson wil daarbij niet alleen de kosten verlagen, maar ook efficiënter gaan werken. Vorig jaar incasseerde Ericsson ook een omzetverlies.

Wat de verkoop van netwerkapparatuur voor gsm-netwerken betreft, heeft Ericsson al langere tijd te kampen met hevige concurrentie van Chinese bedrijven als Huawei en het Finse Nokia.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-08T09:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.