Jos Sluys neemt participatie in Tangent Works

Investering

Serie-investeerder Jos Sluys neemt via zijn holding Saffelberg Investments een participatie in het Belgisch-Slowaakse Tangent Works. Dat bedrijf is gespecialiseerd in machine learning en voorspellende modellen.

Tangent Works werd in 2013 opgericht door Jan Dolinsky, Milan Garbiar en Henk De Metsenaere, die nu ceo is. Het heeft momenteel zo’n vijftien mensen in dienst in kantoren in Slowakije en België. Het ontwikkelde met zijn tool TIM (Tangent Informatioin Modeler) een manier om snel en geautomatiseerd modellen te bouwen voor voorspellende analyses gebaseerd op grote hoeveelheden data. Het bedrijf werkt onder meer voor de energiesector, de telecomindustrie en banken en financiële instellingen, bijvoorbeeld bij het voorspellen van energieprijzen. Ook de industrie en het internet of things zijn opkomende markten, bijvoorbeeld voor het vroegtijdig detecteren van anomalieën.

Hoeveel geld Sluys in Tangent Works steekt en welk deel van het bedrijf hij daarmee in handen krijgt, wordt niet bekendgemaakt. Het geld moet dienen om bestaande markten verder te ontwikkelen en ook nieuwe sectoren aan te boren, zo schrijft Tangent Works in een persbericht. ‘Nieuwe ideeën om TIM in een industriële context te plaatsen worden al getest’, zo klinkt het.

‘Tangent Works is een inspirerend verhaal’, zegt Sluys. ‘Het raakt aan de wereld van artificiële intelligentie en machine learning en past dit toe op echte, industriële uitdagingen. Het is mooi om te zien dat een pan-Europese start-up zo’n cutting edge technologie bouwt. Wij geloven sterk in het marktpotentieel en we zijn er op gebrand om het bedrijf te helpen bij het structureren en uitbouwen van zijn go to market.’

Jos Sluys maakte fortuin toen hij in 2007 zijn softwarebedrijf Arinso verkocht aan het Britse Northgate voor zo’n 375 miljoen euro. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-19T09:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.