Sortlist neemt Spaanse concurrent over

samenwerking

De Waverse startup Sortlist neemt zijn Spaanse concurrent The Briefers over. Dat meldt La Libre. Sortlist is een soort liaison tussen bedrijven en marketingbureaus die partners zoeken voor reclamecampagnes, webdesign, digitale communicatie en dergelijke.

The Briefers is een soortgelijke startup die zegt te zijn uitgegroeid tot marktleider in zijn thuisland Spanje. Het bedrijf wordt omgedoopt tot Sortlist.es. Oprichtster Macarena Vaya Duarte blijft aan boord en gaat de Spaanse vestiging leiden.

Sortlist werd opgericht in 2014 in de schoot van de accelerator Nest’Up in Mont-Sant-Guibert. Het bedrijf opende eerder al kantoren in Gent en in Parijs. Er staan zowat twintig mensen op de loonlijst. Het bedrijf wil het ook niet bij een Spaanse en Franse vestiging houden, zegt medeoprichter Nicolas Finet, maar heeft duidelijke pan-Europese ambities. Daar zou tegen het einde van het jaar ook een kapitaalsverhoging bij horen van ‘meerdere miljoenen euro’s’. Eerder kreeg het bedrijf al 550.000 euro toegestopt van Lean Fund en een reeks business angels.

Sinds de oprichting heeft Sortlist, naar eigen zeggen, al meer dan twintigduizend projecten en samenwerkingen gefaciliteerd die samen verschillende miljoenen euro’s waard zijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-19T15:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.