Managed hosting door True

Proximus verlengt contract met H. Essers

 

vrachtwagen

Telecomoperator Proximus gaat zijn opslag- en distributieovereenkomst met het logistiek bedrijf H. Essers verlengen tot 2026. Essers exploiteert voor Proximus een distributiecentrum in het Waalse Courcelles.

In het distributiecentrum, dat in 2011 werd opgericht, worden alle logistieke activiteiten van Proximus gecentraliseerd. Op die manier wil het bedrijf zijn producten sneller bij klanten krijgen en zijn ecologische voetafdruk temperen. Tot 2011 had Proximus meer dan twintig locaties en 32 logistieke partners.

Het centrum is ongeveer veertigduizend vierkante meter groot, jaarlijks worden er twee miljoen decoders, modems en vaste telefoontoestellen verzameld en naar de winkels en consumenten gestuurd. Daarbovenop komen nog drie miljoen gsm’s en negenhonderdduizend stuks netwerkuitrusting.

‘Door onze logistieke activiteiten te centraliseren zijn we erin geslaagd onze CO2-uitstoot met 170 ton te verminderen en hebben we de transportafstanden met tweehonderdduizend km kunnen inkorten’, zegt Proxiums-ceo Dominique Leroy. ‘Dankzij de samenwerking met onze partner H.Essers hebben we ook de processen in verband met bijvoorbeeld de herstelling en omruiling van modems en decoders kunnen herwerken. Daardoor is de vernieuwingstermijn meer dan tien keer verkort. De verlenging van deze overeenkomst zal ons bovendien in staat stellen om tegemoet te komen aan de vraag van klanten naar levering de volgende dag.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6210515). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.