Elmos koopt 40 procent van PeopleWare

Werner Valgaeren en Liesbeth Debruyn van PeopleSoft en Elmos

Werner Vergaeren (PeopleWare) en Liesbeth Debruyn (Elmos) bestempelen de samenwerking met een handdruk.

Het Mechelse ict-consultancybedrijf Elmos neemt een participatie van 40 procent in PeopleWare, de Lierse ontwikkelaar van maatsoftware. ‘Deze participatie moet beide bedrijven toelaten om gezamenlijk grotere opdrachten uit te voeren en zo sneller te groeien’, zo klinkt het in een persbericht.

Elmos en PeopleWare zijn geen onbekenden voor mekaar, want ze werken al enkele jaren nauw samen. Door de participatie kunnen beide bedrijven hun bedrijfsvoering beter op elkaar afstemmen. Dat moet de dienstverlening naar grote ondernemingen optimaliseren.

PeopleWare werd 1994 opgericht en telt 42 medewerkers. Het specialiseert zich in het ontwerpen en bouwen van software op maat voor zijn klanten. Het ontwikkelde onder meer cloud- en webtoepassingen en mobiele apps voor Constructiv, FBZ/FSE, FVB, GeoSea Maintenance, IBR, Sodexo, Total, BelgoProcess, Metalunion, Zetes en Farmad. PeopleWare ziet in Elmos vooral een groeipartner die schaalgrootte, kennis en ervaring meebrengt. ‘We ontwikkelen al jarenlang unieke software op maat van onze klanten en we zijn de beste in wat we doen, zegt gedelegeerd bestuurder Werner Valgaeren. ‘Met deze samenwerking gaan we onze expertise op nog grotere schaal toepassen.’

Het twintigjarige Elmos heeft tweehonderd consultants in dienst en werk voor onder eer Arcelor Mittal, KBC, Belfius, BNP Paribas Fortis, DHL en BMW. Het bedrijf kent de laatste vijf jaar een sterke groei.

‘De laatste vijf jaar boekten we een gemiddelde groei van 14 procent per jaar’, zegt ceo Liesbeth Debruyn. ‘Die groei is voornamelijk organisch gebeurd. Voor 2017 ambiëren we een omzet van 25,5 miljoen euro. De investering in PeopleWare past binnen deze groeistrategie. We willen participeren in sterke ondernemingen met een complementaire dienstverlening om zo grotere opdrachten binnen te halen en onze groei te versnellen. Daarenboven zal de expertise van PeopleWare ook beschikbaar zijn voor onze consultants.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-03T09:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.