Chubb komt met verzekering voor ict-ondernemingen

Cyberverzekering

Verzekeraar Chubb komt met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering op de markt die zich speciaal richt op ict-bedrijven. De verzekering is Chubb Pro ICT gedoopt.

Chubb Pro ICT verleent ict-ondernemingen in België een uitgebreide dekking voor beroepsaansprakelijkheidsrisico’s en risico’s van BA-uitbating, BA na levering en rechtsbijstand. De (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering voorziet in dekkingsvoordelen zoals geen hantering van ‘foutbegrip’, waardoor de aansprakelijkheid van de ict-onderneming ook verzekerd is voor producten en diensten van (ingehuurde) derden. Ook dekking voor schade als gevolg van een project dat niet op tijd of niet op budget wordt opgeleverd is voorzien, net als het dekken van het niet nakomen van resultaat- of performantie-verbintenissen, bijvoorbeeld afspraken over uptime of oplostijden. Dekking voor eigen schade en aansprakelijkheidsschade door een cyberincident is ook mogelijk.

‘Chubb Pro ICT sluit naadloos aan op de risico’s van ict-ondernemingen’, zegt product manager Barry Schütte. ‘Uit de praktijk weten wij bijvoorbeeld dat schade als gevolg van het missen van een deadline een oud zeer is in de ict-sector en dat het kan leiden tot forse financiële schade voor een klant van het ict-bedrijf. Daarnaast zijn we de enige verzekeringsmaatschappij in België die een gespecialiseerde afdeling heeft die zich uitsluitend richt op de risico’s van ict-ondernemingen.’

De verzekering is beschikbaar voor ict-bedrijven met een jaaromzet hoger dan 250.000 euro. Op de verzekering is een eigen risico van toepassing en zaken als opzet en bekende omstandigheden zijn niet onder de polis gedekt. Chubb biedt de verzekering ook aan in combinatie met een cyberverzekering, dan gelden er gereduceerde tarieven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-03T17:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.