Jürgen Ingels investeert in BrightAnalytics

Euro

Minos Capital, het investeringsfonds van Jürgen Ingels en Stefan Dierckx, investeert in BrightAnalytics. De Belgische start-up maakt met visuele software complexe financiële rapportering in realtime mogelijk. De investering en vooral de ervaring van Minos Capital moet de deuren openen voor sterke groei.

Ingels, de oprichter van Clear2Pay en Smartfin Capital, investeerde eerder al met Minos Capital in onder meer het accounting-platform Silverfin. Het West-Vlaamse BrightAnalytics vertaalt financiële en operationele cijfers in realtime tot visuele en toegankelijke informatie. ‘BrightAnalytics brengt alle gegevens uit het erp-pakket van een bedrijf samen met alle boekhoudkundige data. De analyse gebeurt direct en gebruiksvriendelijk. Managers, bestuursleden of zelfs werknemers krijgen zo op elk moment de juiste inzichten voor de beste beslissingen’, zegt Olivier Seynhaeve, een van de drie stichters van BrightAnalytics.

BrightAnalytics is al sinds het eerste jaar winstgevend en wil nu verder marktaandeel veroveren in België en Europa. ‘De ervaring, contacten en advies van een ict-goeroe als Jürgen Ingels zijn daarin van enorme waarde’, zegt medevennoot Merijn Demuynck. Het platform heeft al een vrij brede Belgische klantenportefeuille - van hr-diensten tot bouwbedrijven en investeringsfondsen - en haalde ook al de eerste klanten in Nederland, Duitsland en Ierland binnen. Dit jaar wordt de kaap van een miljoen euro omzet gehaald. De kapitaalinjectie gaat gepaard met een aanwervingsronde, nog dit jaar zoekt BrightAnalytics drie softwareontwikkelaars om het team van zeven mensen te versterken.

Hoeveel Ingels precies investeert, maakt BrightAnalytics niet bekend, maar het is volgens Seynhaeve ‘een minderheidsbelang’. Ingels wordt ook voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-04T10:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.