Managed hosting door True

Leuvens Luciad verkocht aan Zweeds Hexagon

 

Luciad, een spin-off van de KULeuven die gespecialiseerd is in software voor het analyseren van geodata, wordt door zijn eigenaar GIMV verkocht, schrijft De Tijd. Het Zweedse Hexagon neemt het bedrijf over.

Luciad ontwikkelt software om geodata (kaartmodellen, satellietbeelden, weerdata,…) te combineren en te analyseren, bijvoorbeeld tot 3D-modellen. Vooral in de luchtvaart en voor militaire doeleinden wordt dit soort data gretig gebruikt. In de klantenportefeuille van het bedrijf zitten onder meer Boeing, Belgocontrol, Airbus, Lufthansa en de Navo.

Het bedrijf werd in 1999 opgericht en heeft 75 werknemers in dienst. Naast Leuven zijn er ook nog kantoren in de VS, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verengd Koninkrijk, Finland, Singapore en Mexico. De eigenaar van Luciad is het overheidsinvesteringsfonds GIMV, dat in 2013 een meerderheid kreeg in het bedrijf. Zij stappen nu uit en verkopen het aan het Zweedse Hexagon, dat gespecialiseerd is in geografische systemen. Hexagon is met achttienduizend werknemers en meer dan drie miljard euro omzet een stuk groter dan de Leuvenaars en heeft ook een breder productenpallet. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6217049). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.