Leuvens Luciad verkocht aan Zweeds Hexagon

Luciad, een spin-off van de KULeuven die gespecialiseerd is in software voor het analyseren van geodata, wordt door zijn eigenaar GIMV verkocht, schrijft De Tijd. Het Zweedse Hexagon neemt het bedrijf over.

Luciad ontwikkelt software om geodata (kaartmodellen, satellietbeelden, weerdata,…) te combineren en te analyseren, bijvoorbeeld tot 3D-modellen. Vooral in de luchtvaart en voor militaire doeleinden wordt dit soort data gretig gebruikt. In de klantenportefeuille van het bedrijf zitten onder meer Boeing, Belgocontrol, Airbus, Lufthansa en de Navo.

Het bedrijf werd in 1999 opgericht en heeft 75 werknemers in dienst. Naast Leuven zijn er ook nog kantoren in de VS, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verengd Koninkrijk, Finland, Singapore en Mexico. De eigenaar van Luciad is het overheidsinvesteringsfonds GIMV, dat in 2013 een meerderheid kreeg in het bedrijf. Zij stappen nu uit en verkopen het aan het Zweedse Hexagon, dat gespecialiseerd is in geografische systemen. Hexagon is met achttienduizend werknemers en meer dan drie miljard euro omzet een stuk groter dan de Leuvenaars en heeft ook een breder productenpallet. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-04T11:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.