Managed hosting door True

Arkite tankt 1,6 miljoen euro bij

 

Financiering finance geld

Het Genkse augmented reality-bedrijf Arkite voert een kapitaalsverhoging van 1,6 miljoen euro door. Deze tweede financieringsronde van het bedrijf werd geleid door Capricorn Venture Partners. Ook de bestaande aandeelhouders stoppen geld toe.

Met het geld wil Arkite zijn marktpotentieel uitbreiden in Europa. Het bedrijf is nu aanwezig in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland maar kijkt uit om volgend jaar nieuwe landen aan te boren. Het personeelsbestand, nu goed voor vijftien mensen, moet daarbij verdubbelen.

Arkite, opgericht door Yves De Saeger en Johan Smeyers, is het bedrijf achter de HIM of Human Interface Mate. Het apparaat gebruikt augmented reality om mensen bij te staan in productieomgevingen. Het maakt gebruik van 3D-sensoren en een projector om arbeiders te begeleiden, te informeren en te onderwijzen tijdens het operationeel proces.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6225530). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×