Fiks meer omzet voor ambitieus Econocom

Winst

De beursgenoteerde it-dienstenleverancier Econocom heeft in de eerste negen maanden van zijn boekjaar meer omzet gerealiseerd. In vergelijking met 2016 steeg die met ruim elf procent naar meer dan 1,9 miljard euro.

Alle drie de bedrijfsonderdelen (Technology Management & Financing, Services en Products & Solutions) droegen bij aan de winstgroei, zo meldt het bedrijf in een persbericht, hoewel die groei bij bijvoorbeeld Services wel een stuk hoger lag dan bij Technology Management & Financing. De organische groei, exclusief overnames, bedroeg voor de eerste negen maanden bijna zeven procent.

Econocom bevestigt nog eens dat het tegen 2022 zijn operationele winst wil verdubbelen naar driehonderd miljoen euro en dat de omzet tegen dan op vier miljard moet aftikken. Die doelstellingen werden eerder naar voren geschoven in het strategisch plan 'E for Excellence'.

Om die ambities te realiseren, wedt het bedrijf zowel op autonome groei als op overnames. In het VK werden JTRS en Jade Solutions overgenomen. In Duitsland nam de groep een meerderheidsbelang in Energy Net. Ook het Franse Aciernet, BiBoard en Digital Dimension werden ingelijfd.

Het bedrijf behoudt ook zijn verwachting voor het hele boekjaar en gaat uit van een autonome groei van vijf procent. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-20T10:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.