Managed hosting door True

Britten nemen Restore over

De Britse stroomproducent Centrica neemt het Belgische bedrijf Restore over voor zeventig miljoen euro. Restore maakt software waarmee bedrijven hun stroomvretende machines kunnen uitschakelen wanneer een overbelasting van het net dreigt. Dat schrijft De Tijd.

Restore is een zogenaamde ‘demand response aggregator’. Wanneer de vraag naar stroom te hoog wordt, kunnen de klanten het stroomverbruik van machines verminderen of zelfs uitschakelen. Voor die ‘niet-verbruikte’ stroom worden ze door de stroomleveranciers dan vergoed. Op die manier worden pieken in de stroomconsumptie afgevlakt en daalt het risico op black-outs.

Restore beheert op die manier zowat 1,7 gigawatt aan piekverbruik van industriële en commerciële klanten uit België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrij. en Duitsland. In ons land zijn onder meer Basf, ArcelorMittal en Umicore klant bij het bedrijf. De markt voor dit soort diensten zou alleen al in België een paar tientallen miljoenen euro’s waard zijn.

Restore bestaat sinds 2012 en werd opgericht door Pieter-Jan Mermans en Jan-Willem Rombouts. Het bedrijf maakte tot zeker vorig jaar nog nooit winst. In 2016 werd het door consultant Deloitte uitgeroepen tot snelst groeiende Belgisch technologiebedrijf. Nu Centrica het bedrijf heeft overgenomen wil Restore snel nieuwe markten aanboren. Onder meer de VS staan daarbij op de agenda. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.