Managed hosting door True

Britten nemen Restore over

 

De Britse stroomproducent Centrica neemt het Belgische bedrijf Restore over voor zeventig miljoen euro. Restore maakt software waarmee bedrijven hun stroomvretende machines kunnen uitschakelen wanneer een overbelasting van het net dreigt. Dat schrijft De Tijd.

Restore is een zogenaamde ‘demand response aggregator’. Wanneer de vraag naar stroom te hoog wordt, kunnen de klanten het stroomverbruik van machines verminderen of zelfs uitschakelen. Voor die ‘niet-verbruikte’ stroom worden ze door de stroomleveranciers dan vergoed. Op die manier worden pieken in de stroomconsumptie afgevlakt en daalt het risico op black-outs.

Restore beheert op die manier zowat 1,7 gigawatt aan piekverbruik van industriële en commerciële klanten uit België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrij. en Duitsland. In ons land zijn onder meer Basf, ArcelorMittal en Umicore klant bij het bedrijf. De markt voor dit soort diensten zou alleen al in België een paar tientallen miljoenen euro’s waard zijn.

Restore bestaat sinds 2012 en werd opgericht door Pieter-Jan Mermans en Jan-Willem Rombouts. Het bedrijf maakte tot zeker vorig jaar nog nooit winst. In 2016 werd het door consultant Deloitte uitgeroepen tot snelst groeiende Belgisch technologiebedrijf. Nu Centrica het bedrijf heeft overgenomen wil Restore snel nieuwe markten aanboren. Onder meer de VS staan daarbij op de agenda. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6238622). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.