Navigatiespecialist Here neemt ATS over

Zelfrijdende auto

Here, de voormalige kaartendivisie van Nokia die in 2015 werd overgenomen door een consortium van Audi, BMW en Daimler, heeft de Duitse ontwikkelaar Advanced Telematic Systems (ATS) gekocht. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het draadloos updaten van software, zogenaamde over-the-air of ota-updates.

De strategische overname van het Berlijnse Advanced Telematic Systems (ATS) moet Here een sterkere positie geven, zeker nu de komst van autonome auto’s over enkele jaren zo goed als zeker is. Over-the-air (ota)-technologie is immers essentieel om het volle potentieel te benutten van autonome voertuigen die met het internet zijn verbonden. De technologie stelt de automobielindustrie in staat om data, software en firmware op een veilige, kostenefficiënte en schaalbare manier naar auto’s te sturen. De markt heeft tot 2022 een geschatte waarde van drie miljard euro.

ATS verstuurd zijn ota-updates via Uptane, een beveiligd netwerk van het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Dat moet de software beschermen tegen aanvallen van cybercriminelen.

Here (dat kaartgegevens levert aan honderd miljoen wagens) zal de ota-technologie van ATS verder ontwikkelen en verder als standalone-product aanbieden binnen zijn autoportfolio. Bovendien gaat het bedrijf de technologie toepassen op andere bedrijfsactiviteiten. In de toekomst zou deze bijvoorbeeld ook veilige kaart- en software-updates voor drones en andere met internet verbonden apparaten kunnen ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-29T10:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.