Cronos Groep breidt uit naar Nederland

België en Nederland

De Cronos Groep, de Kontichse it-dienstverlener met ruim driehonderd clusterbedrijven, heeft concrete plannen om naar Nederland te trekken, zo schrijft De Tijd. De ambities zijn meteen stevig: binnen enkele jaren moet er een afdeling met duizend mensen uitgebouwd zijn.

Zoals de naam al laat vermoeden, is de Cronos Groep een verzameling van Iit-bedrijven uit alle mogelijke disciplines. Onder meer Crosspoint Solutions, Xplore Group en Comma Group maken deel uit van het conglomeraat. Die strategie heeft geen windeieren gelegd: op iets meer dan dan een kwarteeuw is het bedrijf een van de grootste it-spelers op de Belgische markt geworden, met een omzet van 560 miljoen euro en zowat 4800 mensen op de loonlijst. Die groei (tegenwoordig ongeveer 20 procent per jaar) gebeurde vrijwel zonder grote overnames.

Momenteel komt het gros van de omzet uit België, maar het bedrijf heeft plannen om de grens over te steken. Dat moet ook als het zijn ambitie van een miljard euro omzet per jaar wil realiseren. Er zijn al enkele kleine satellietvestigingen in Spanje, Duitsland en de VS en ook in Nederland. Daar wordt nu een versnelling hoger geschakeld: tegen 2023 moeten er in Nederland ongeveer duizend medewerkers voor de Cronos-groep werken.

De strategie wordt daarvoor niet veranderd: de groep zal jonge tech-entrepreneurs onder zijn vleugels nemen en ze laten uitgroeien tot volwaardige bedrijven, net zoals het bedrijf dat al jaren doet. Vooral nieuwe technologieën als blockchain, ai en IoT zullen daarbij de aandacht genieten.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-02T09:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.