Deutsche Telekom splitst T-Systems op

Deutsche Telekom gaat zijn dochterbedrijf T-Systems (dat it-diensten en consultingdiensten biedt) opsplitsen in twee groepen. Het persbureau Reuters bevestigt daarover een bericht van de krant Handelsblatt. De operatie moet de tegenvallende resultaten een halt toeroepen.

Bij T-Systems zullen de klassieke it-sourcingdiensten dus voortaan apart gerund worden van de andere activiteiten. De inkomsten uit die diensten staan al een tijdje onder druk, door dalende marktprijzen en bedrijven die meer naar de cloud opschuiven. Volgens een woordvoerder van Deutsche Telekom zullen de twee units voortaan dichter bij hun respectievelijke markten kunnen opereren en flexibeler uit de hoek kunnen komen.

De operatie wordt geleid door de Amerikaan Adel Al-Saleh, die van Northgate Information Solutions komt en sinds begin dit jaar officieel aan het roer kwam. Hij is gespecialiseerd in het omturnen van ondernemingen. Al-Saleh nam de plaats in van Reinhard Clemens nadat Deutsche Telekom een afschrijving op T-Systems had moeten slikken van zo’n 1,2 miljard euro. Sinds 2006 heeft T-Systems (dat klanten heeft als Microsoft en Shell) al ongeveer 3,7 miljard euro aan verliezen opgestapeld.

Vorige zomer probeerde Deutsche Telekom nog delen van T-Systems aan het Franse Atos Origin te verkopen, maar die gesprekken draaiden uiteindelijk op niets uit. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-19T11:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.